dijous, 25 de novembre del 2010

ACTIVITATS PER REALITZAR AMB EL DICCIONARI

Adherir: 1 v. intr. [LC] Estar aplicat a la superfície d’una cosa i agafat a ella. La pell adhereix als músculs. Els pulmons adhereixen, alguns cops, a la pleura.
2 1 tr. [LC] Aplicar a la superfície d’una cosa fent que s’hi agafi. El paper, l’han adherit al vidre amb una mica de goma.
2 2 intr. pron. [LC] La cera s’adhereix als dits.
3 intr. pron. [LC] Manifestar-se completament d’acord amb una idea, una opinió, un dictamen, una doctrina, etc., associar-se a un acord. Em vaig adherir als seus precs.Anihilar:1 v. tr. [LC] Reduir a no res, destruir del tot. L’exèrcit enemic fou anihilat.
2 v. tr. [LC] Destruir la força, la virtut, l’eficàcia, etc., (d’alguna cosa). Han aconseguit d’anihilar l’activitat del virus.Conhort:1 m. [LC] Acció de conhortar o de conhortar-se; l’efecte. Donar conhort a algú.
2 m. [LC] Allò que conhorta. Tu ets el meu conhort.
Subhasta:
f. [LC] [DR] [ECT] Venda pública al millor postor, especialment feta per manament d’una autoritat.

2 f. [LC] [DR] Adjudicació de l’execució d’una obra, de l’abast de provisions, etc., al millor postor.Filarmònic:1 adj. i m. i f. [MU] Que ama la música.
2 adj. [MU] Format per fomentar els interessos musicals. Societat filharmònica.Truà:1 m. [LC] Home de males arts.
2 m. [LC] Antigament, home pagat per a fer riure amb les seves gràcies, les seves bufonades, etc.
Coet:1 1 m. [LC] [IQ] Embolcall cilíndric ple de substància explosiva fixat a un cap d’una tija lleugera i proveït d’una metxa, que en inflamar-se és projectat enlaire per la pressió dels gasos de compressió, llançant un doll de partícules en ignició.
1 2 [AN] coet tronador Coet molt sorollós.
2 1 m. [LC] [IQ] Enginy semblant al coet per la manera d’ésser disparat i que és usat com a projectil, per al salvament de vaixells en perill, etc.
2 2 m. [DE] Projectil tàctic autopropulsat en què l’element impulsor és constituït per una càrrega de pólvora o similar.
inherent:adj. [LC] Que existe.ix en alguna cosa com a atribut permanent, talment lligat a ella que no separar se’n pot
menir:


Un menhir és un monument prehistòric que consisteix en una pedra gran allargada clavada dreta a terra. L'Obèlix transporta menhirs amunt i avall.
exhaurir:
verb 1 Treure d'un recipient tot el líquid que hi ha. Podem exhaurir l'aigua d'un dipòsit o la llet d'una ampolla.
2 Fer desaparèixer totalment una cosa, fer que no n'hi hagi. D'aquí a uns anys exhaurirem el petroli i el carbó que hi ha a la terra.
usat amb pronom3 Una cosa s'exhaureix quan s'acaba, quan ja no en queda. Un llibre s'ha exhaurit si no en trobem cap exemplar a les llibreries.
inexhaurible
subtrahend:


El subtrahend és la quantitat que es resta d'una altra quantitat. En la resta 7-3=4, 3 és el subtrahend.
braman:m. [LC] [AN] [PR] Membre de la casta sacerdotal entre els hindús, el deure principal del qual és l’estudi i l’ensenyament dels Vedes i la celebració de cerimònies religioses.

exhalar:Deixar anar un vapor o una olor. Algunes roses exhalen un perfum intens. També es diu que una persona ha exhalat un sospir o un crit de dolor.

cohesió:Hi ha cohesió entre coses o persones quan es mantenen unides i no se separen. Hi ha cohesió, per exemple, entre les molècules que formen el nostre cos.





benaurat:La benaurança és un estat de felicitat completa .Les benaurances són unes frases de Jesús que comencen per la paraula benaurats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada